Betalingsformer – hvilke bør du vælge til din webshop?

By 30. maj 2017april 11th, 2018Betalingsformer, eCommerce

En vigtig del af at starte en webshop, eller som “næste skridt” for at få flere besøgende og flere køb er at sikre, at du har de betalingsformer på din webshop, som dine kunder ønsker at bruge. Du kan se links i bunden af siden til mere information om de betalingsformer jeg nævner.

OBS. Vælg et betalingsmodul der understøtter de betalingsformer du ønsker. Det sidste du vil gøre er at lave en direkte integration til Klarna (Sverige), iDeal (Holland) eller Sofort (Tyskland) fordi dit betalingsmodul ikke har det integreret på deres platform og du derfor er nødt til at lave det selv. Tænk både nu og fremover, hvad er dine planer for udvidelse – og vælg så en samarbejdspartner der passer til dine behov. Vælger du direkte integrationer, så sørg for at have processerne i orden og IT ressourcerne sat af til vedligehold, så ændringer i fil formater mm. sker uden forsinkelser, da din integration ellers risikerer at stoppe med at virke.

Er din webshop stilet til det danske marked udelukkende er Dankort ikke til at komme udenom, og i virkeligheden langt hen af vejen det eneste du skal bruge, med mindre du sælger dyre ting, rejser eller vurderer at dine købere vil foretrække at bruge et kreditkort som MasterCard. Dog ses en trend mod ikke at tilbyde Dankort på sin webshop, nu da Clearhouse er mere aktive på markedet med kreditkort aftaler (såkaldte “internationale kort”) til priser, der kan konkurrere med Dankort. Men med en Dankort transaktion pris på max 1,39 dkk (samt et årsgebyr på 1.000 dkk) er der ikke mange andre betalingsformer der kan slå dette, hvis du sælger mellemdyre eller dyre varer. Prisen på de internationale kort er typisk en procent af prisen og derfor vil en betaling af en rejse til mange tusinde være langt billigere på Dankort end på internationale kort.

“Nøjes” du med Dankort skal du dog være klar over, at du afskærer købere fra udlandet, selv med en side udelukkende på dansk er der et muligt kundegrundlag i Sverige og Norge, som ikke vil kunne betale med Dankort.

Hvis vi ser udenfor Danmarks grænser:

Sverige:
Sverige er i udpræget grad postordrenes land (godt opdraget af H&M) og er meget glade for fakturabetaling. De fleste svenskere har også et kreditkort, men vil du virkelig stile efter det svenske marked skal du have en fakturaløsning som Klarna eller PayByBill. Dette er en betalingsform svenskerne er trygge ved og vil uden tvivl hæve din konvertering i Sverige, også uden at din webshop er på svensk.

Norge:
I Norge holde de af og betaler mest med kreditkort, dvs. MasterCard eller Visakort. Nordmændende bruger også Klarna, men ikke nær så meget som Svenskerne. Til gengæld har Nets i Norge haft så stor succes med at markedsførd 3D secure, at det bliver set som et sikkerhedsstempel af kunderne. Jeg kan derfor kun anbefale, at du kobler 3D secure på din hjemmeside, hvis du vil sælge til Norge.

Finland:
Der er mange mennesker i Finland, der ikke har et kreditkort og derfor er konto-til-konto betalinger meget brugt og en nødvendighed, hvis du ønsker at sælge dine varer til Finland. En sådan løsning sættes bedst op hos een af de fire store banker i Finland, men skal du dække hele landet skal du have en opsætning i ca. 10 banker. En lettere måde at få opsat Netbank i Finland er via PayTrail, som leverer en samlet løsning der dækker alle banker og som er et anderkendt brand i Finland.

Tyskland:
Tyskland er et enormt marked og oplagt til at udvide fra Danmark. Det vil dog kun fungere med en tysk hjemmeside, eftersom langt de fleste tyskere ikke kan forstå andet end tysk. Og lokale betalingsformer inkluderer Sofort (som er ejet af Klarna) og PayPal, ligesom kreditkort er nødvendig som betalingsform på din hjemmeside.

Holland:
I Holland er den altoverskyggende betalingsform en konto-til-konto betalingsform der hedder iDeal. Det kræver, at du har en konto i en Hollandsk bank, men det er garanteret besværet værd, hvis du ønsker hollændere i din kundekreds. Kreditkort er også meget brugt, men fravælger du iDeal vil det gå  ud over konverteringen. Til gengæld er hollænderne gode til engelsk, så du kommer et godt stykke ved med en engelsk .com side med iDeal som betalingsform.

England:
Englænderne betaler med kreditkort, meget simpelt egentligt ?

Her kan du finde mere information om de betalingsformer jeg nævner ovenfor:

Dankort – Nets hjemmeside

Mastercard – Nets hjemmeside, Valitors hjemmeside

Klarna – Klarnas hjemmeside

PayTrail – Paytrails hjemmeside

Pay-By-Bill – Arvatos hjemmeside

Sofort – Soforts hjemmeside

PayPal – PayPals hjemmeside

iDeal – iDeals hjemmeside