Dankort Secured by Nets – hvad er det nu?

By 10. august 2017august 23rd, 2017Dankort Secured by Nets, eCommerce, Svindel

Hvad er Dankort Secured by Nets?

Dankort Secured by Nets er et mundret ord for en ny sikkerhedsforanstaltning på Dankort, som beder kunden/kortholder om at indtaste en ekstra kode, som han/hun modtager på sin mobiltelefon. Eller som Nets selv skriver: “to faktorer (Dankort + telefonnummer), som er med til at mindske risikoen for 3. mands misbrug af dit Dankort”.​ Er man et sted, hvor man ikke kan modtage SMS har kunden mulighed for at verificere sig med NemId istedet for, så transaktionen kan gennemføres.

Muligvis er dine kunder allerede tilmeldt via deres bank (forudsat banken har deres kunders mobilnummer), men mere sandsynligt er det, at kunden skal registrere sig første gang de “møder” den nye løsning. Det er ikke super cool at være den webshop, der sender kunden gennem det ekstra trin, men forhåbentlig bliver det jævnt fordelt og det er jo trods alt noget man kun skal gøre een gang.

Det koster ikke noget at benytte Dankort Secured by Nets, ikke ud over din normale afgift for at gennemføre en Dankort transaktion.

Kortholder vil blive mødt af kravet om en ekstra kode, når han eller hun handler for over 450 kroner, første gang et kort registreres til gentagne betalinger (det Nets kalder “Card-on-File”) og også indimellem “tilfældigt” for at øge sikkerheden. Alle efterfølgende træk ved “Gemt Kort” vil så til gengæld være uden det ekstra sikkerhedstrin, uagtet, hvilket beløb der handles for,

Kan jeg vælge, om jeg vil benytte det på min webshop?

Nej, ikke hvis du har Dankort tilknyttet som betalingsform. Til forskel for løsningen på Visa og Mastercard er det et krav fra Nets, at alle webshops har tilknyttet Dankort Secured by Nets. Nets vurderer, at kun knap 20 % af transaktionerne kommer til at foregå med SMS-kode, men det er jo en statistisk betragtning. Sælger du udelukkende varer eller tjenester over 450 kroner vil dine kunder rende ind i det ved hver eneste Dankort betaling på din side Sælger du udelukkende varer under 450 kroner og har ingen abonnements eller “Gem kort” løsninger, så vil dine kunder aldrig blive mødt at kravet om en ekstra kode.

I takt med, at din PSP/Betalingsmodul leverandør bliver klar og certificeret vil løsningen blive rullet ud til din webshop. En lang række er allerede klar og resten følger meget snart. Det betyder, at hvis du som privatperson handler vil du (endnu) ikke altid rende ind i kravet, selvom du handler for over 450 kroner, men ved udgangen af 2017 er mit bud, at alle webshops er “med”

Hvad er fordele og ulemper?

Sammenligner man med 3D secure (en lignende løsning til Visa/MasterCard), så er den klare ulempe ved Dankort Secured By Nets, at der ikke sker et såkaldt “liability shift”, dvs. at hvis din forretning bliver svindlet på trods af dette ekstra sikkerhedstrin, så bærer du risikoen og mister dine penge og dine varer. Ved Liability shift –  som er indbyttet i Visa og Mastercards 3D secure løsning – dækker kortudsteder et eventuelt tab grundet svindel, så din webshop bliver holdt skadesløs.

En klar fordel er, at ALLE webshops der modtager Dankort kommer til at bruge dette. Med andre ord vil danskene hurtigt vænne sig til at skulle indtaste den ekstra kode og det er derfor forventeligt, at din konvertering ikke vil komme til at lide (i det mindste ikke i det lidt længere perspektiv).

Og man kan sige, at hvis denne løsning er med til at forhindre at din webshop bliver svindlet, så er et jo kun super positivt og en sådan løsning har været alt for længe undervejs! Tallene viser, at i de forretninger der har gennemført Visa & MasterCard transaktioner med 3D secure er svindlen mindsket med op til 70% og jeg vil krydse fingre for, at noget lignende bliver tilfældet her.

Hvad kan jeg gøre for at gøre oplevelsen bedre for mine kunder?

Information er en god ting – sæt Nets lille film på din hjemmeside (se link nedenfor) og/eller forklar i tekst, hvorfor det er en fordel for din kunde, at der er dette sikkerhedstrin og at det vil mindste muligheden for at deres kort bliver misbrugt (i alle tilfælde til større beløb). Og sørg for, at din kundeservice er godt orienteret om sign-up flowet, så de kan hjælpe en kunde der “sidder fast” i dette flow (da det ellers kan betyde, at de ikke køber din vare).

————–

Nets har lavet en fin lille film, der forklarer til kortholder, hvor nemt og sikkert det er: Nets film

Se mere på Dankort side om Dankort Secured by Nets

Se ePays side for lidt mere information om Visa/MasterCards 3D secure løsning her

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.